De kleine CMMI voor Acquisitie

Steeds meer bedrijven kopen softwarecomponenten, hardwarecomponenten, complete systemen of diensten in, of ze besteden de realisatie daarvan ui aan leveranciers. Het succesvol afronden van acquisitie en uitbesteding hangt af van de inzet van zowel de opdrachtgever als de leverancier. Leveranciers kunnen hun ontwikkelprocessen optimaliseren met behulp van CMMI voor ontwikkeling. Voor opdrachtgevers is er CMMI voor acquisitie. Deze geeft een overzicht van eisen aan processen zoals leveranciersselectie, het ontwikkelen van een leveringsovereenkomst en het managen van de overeenkomst.

‘De kleine CMMI voor acquisitie’ beschrijft kort het model, de implementatie van het model en hoe onderzoeken worden uitgevoerd. Ook gaat het boek in op regievoering bij uitbesteding met behulp van CMMI voor acquisitie. Tot slot bevat het boek ook een Nederlandse vertaling van de doelen en praktijken van dit model.

‘De kleine CMMI voor acquisitie’ is de basisuitrusting voor acquisitie van producten en uitbesteding. Het boek is bestemd voor professionals die betrokken zijn bij de aanschaf, realisatie of uitbesteding van producten of diensten.

Dit boek is niet meer verkrijgbaar. Een inkijk exemplaar vind je hier.