Scrum voor Dummies

Bestel Scrum voor Dummies hier

Scrum is een praktische projectmanagementmethode waarbij met multidisciplinaire teams door middel van korte sprints een project stap-voor-stap wordt afgerond. Samenwerking, communicatie, teamgeest en uiteindelijk de voldoening van een gezamenlijke prestatie daar draait het om. De term ‘Scrum’ is afkomstig uit de rugbysport en doelt op de momenten dat het hele team inhaakt om als één man de tegenstander weg te duwen. Scrum is begonnen in de softwareontwikkeling, maar kan inmiddels ook worden toegepast binnen andersoortige projecten.

‘Scrum voor Dummies’ is een praktische, toegankelijk geschreven handleiding die precies uitlegt wat de Scrum-methodiek inhoudt. Behandeld wordt welke regels gevolgd moeten worden, welke rollen er zijn te verdelen, hoe Scrum in de praktijk voor uiteenlopende projecten kan worden toegepast en wat u kunt doen om het project te laten slagen.

Het boek bevat vele tips, adviezen en best practices – geschikt voor iedereen die met Scrum te maken krijgt.

Michael Franken en ik zijn vol enthousiasme samen aan dit boek begonnen. Uiteindelijk is het ’t boek van Michael geworden en is mijn bijdrage beperkt gebleven tot het voorwoord; maar daar ben ik dan ook uiterst trots op!

 

 

 

 

 

Bestel Scrum voor Dummies hier