Vlog 56: Doe offshoring altijd Agile!


Voor mijn college’s aan de TU-Delft nodig ik altijd gastsprekers uit om met mijn studenten te delen ‘hoe’ zij nu offshoring in de praktijk doen en waar ze tegenaan lopen. Een kenmerkende invulling is dat haast elke gastspreker begint over Agility. Op de een of andere manier zijn de meeste bedrijven die actief aan het offshoren zijn, bezig met Agility. Waarschijnlijk omdat ze hebben geleerd dat de sterke transparantie en focus op werkende en geteste resultaten een belangrijke succesvoorwaarde is voor offshoring. In dit filmpje licht ik dat kort toe.

De belangrijkste bijdrage van Agility aan offshoring is het transparant maken van voortgang en het inzichtelijk krijgen wat wel en wat niet is begrepen. Beheersing van het product, in termen van werkende en geteste software is daarin cruciaal. Of zoals Ken Schwaber en Jeff Sutherland het tientallen jaren al omschreven: “The only measure of progress is the amount of working and tested software!“.

Noot: Voor diegenen die mijn Blogs/Vlogs al een tijdje volgen: het is inderdaad een beetje stil geweest sinds de zomer. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik (naast mijn gebruikelijke activiteiten aan de TU-Delft en bij Prowareness) mijn focus heb gelegd op een nieuw boek: Scrum voor Managers. Eind oktober 2013 ligt ie in de winkel!